Στo Τυχερό, 50 χλμ. βορειοανατολικά της Αλεξανδρούπολης, περιμετρικά της τεχνητής λίμνης Τυχερού, απλώνεται ένα πλήρες, πρωτότυπο και ιδιαίτερο συγκρότημα αναψυχής, με υποδομές διασκέδασης, άθλησης και χαλάρωσης.
Ο ανακαινισμένος ξενώνας, με εκπληκτική θέα στη λίμνη Τυχερού, αποτελεί εξαιρετική πρόταση για εναλλακτικές διακοπές και ξεκούραση.Λειτουργεί ως ορμητήριο για κοντινές εκδρομές στο Δέλτα Έβρου και το Δάσος Λευκίμης – Δαδιάς.
Παράλληλα προσφέρει εναλλακτικές προτάσεις διασκέδασης, άσκησης και επαφής με τη φύση. Ποδήλατο, μαθήματα ιππασίας ή βόλτες με άλογα, κανό, τοξοβολία κ.α.
Σήμερα, συναντήσαμε τον Άη-Βασίλη να ξεκουράζεται δίπλα στο αναμμένο τζάκι του ανακαινισμένου πλέον ξενώνα ενώ στον διάδρομο με τον εορταστικό διάκοσμο διατίθενται παραδοσιακά τοπικά προϊόντα του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Λύρας Σουφλίου “Η ΘΡΑΣΣΑ ”
Όπως και στην περίπτωση των Καστανεών, το Τυχερό μπορεί να αποτελέσει ένα σημείο εναλλακτικού τουρισμού και πόλο έλξης προσέλκυσης εσωτερικού τουρισμού δημιουργώντας προϋποθέσεις δημογραφικής συγκράτησης και τουριστικής αξιοποίησης ενός σπάνιου οικοσυστήματος που επλήγη πολλαπλώς στο πρόσφατο παρελθόν και αποτέλεσε στόχο της πυροτρομοκρατίας που έπληξε την περιοχή.
Τον Οκτώβριο του 2024 το Τυχερό Έβρου επισκέφθηκε μεγάλο κυβερνητικό κλιμάκιο προκειμένου να παρουσιάσει το αναπτυξιακό σχέδιο για την περιοχή όπου κι έγινε ειδική αναφορά έγινε στο «Evros Pass», για το οποίο οι κάτοικοι σημείωσαν πως είχε ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση, και στο πλέγμα μέτρων της κρατικής αρωγής.
Η ημερήσια εκδρομή στο Τυχερό μπορεί να συνδυασθεί με την Δαδιά και το Απολιθωμένο Δάσος στην Λευκίμμη και το Φυλακτό.
*Στην ελληνική μυθολογία η Θράκη ήταν κόρη του Ωκεανού και της Παρθενόπης, αδελφή της Ευρώπης και επώνυμη ηρωίδα της αρχαίας περιοχής της Θράκης. Γέννησε τον Βίθυ ή Βιθυνό, ο οποίος είχε πατέρα τον Δία, και τον Δόλογκο (ο οποίος είχε πατέρα τον Κρόνο).Η Θράκη ήταν γνωστή και ως Θράσσα ή Θρώσσα. Με το όνομα αυτό αναφέρεται ως μητέρα του Ισμάρου, καρπού του έρωτά της με τον Άρη. Ο Ίσμαρος ήταν ήρωας της θρακικής Μαρωνείας.