Εκπαιδευτική Επίσκεψη της ΚΘ’ Εκπαιδευτικής Σειράς Υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας στη Θράκη

Οι σπουδαστές της ΚΘ’ Εκπαιδευτικής Σειράς της Ελληνικής Διπλωματικής Ακαδημίας (ΕΔΑ), συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή Σπουδών της ΕΔΑ, Σύμβουλο Α’ κ. Μιχαήλ Αγγελόπουλο, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θράκη, από τις 25 έως τις 29 Μαρτίου 2025.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, όπως το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, το Μουσείο Καραθεοδωρή, το Μουσείο Μετάξης και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, καθώς και να περιηγηθούν στην πόλη της Κομοτηνής και την Παλιά Πόλη της Ξάνθης.

Παράλληλα, το πρόγραμμα περιλάμβανε και ενημερώσεις από τις τοπικές αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές για ζητήματα ασφαλείας και διοίκησης (όπως το Περιφερειακό Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων και Μετανάστευσης, το Δ΄ Σώμα Στρατού, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).

Σημαντικές ήταν οι επαφές με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι προσέφεραν πολύτιμες πληροφορίες για τις προκλήσεις και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής.

Ιδιαίτερα, κατά τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, οι Υποψήφιοι Ακόλουθοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον κομβικό ρόλο της περιοχής, η οποία αποτελεί μια στρατηγική πύλη μεταξύ Ανατολής και Δύσης, καθώς και για τις δυνατότητες ανάδειξής της ως επιχειρηματικού και ενεργειακού κέντρου.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν και οι συναντήσεις με τους τοπικούς θρησκευτικούς φορείς, από τους οποίους ενημερώθηκαν για την αρμονική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην περιοχή και τον σεβασμό στις διαφορετικές θρησκευτικές και πολιτιστικές παραδόσεις όλων των Ελλήνων πολιτών της Θράκης.

Στο πλαίσιο της συνάντησής τους με εκπροσώπους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για την παρεχόμενη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα μέλη της Μουσουλμανικής Μειονότητας Θράκης, είτε στα δημόσια, είτε στα χρηματοδοτούμενα από το ελληνικό Κράτος μειονοτικά σχολεία της περιοχής, κατ’ επιλογή τους.

Οι σπουδαστές περιηγήθηκαν, επίσης, στο Αινήσιο Δέλτα, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη φυσική ομορφιά και την οικολογική αξία της περιοχής.

Facebook
Twitter
Email