Η ευλογιά ανεβάζει τις τιμές στο αιγοπρόβειο κρέας, καθώς τα περιοριστικά μέτρα και η θανάτωση χιλιάδων ζώων έχουν δημιουργήσει ελλείψεις στην αγορά. Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε περαιτέρω αυξήσεις, με την τιμή παραγωγού για το πρόβειο κρέας να ανεβαίνει από τα 4-4,5 ευρώ/κιλό στα 6 ευρώ/κιλό. Κατά συνέπεια, οι τιμές λιανικής για τους καταναλωτές θα επηρεαστούν, με το μπούτι να μπορεί να φτάσει τα 12,5 ευρώ/κιλό και τα παϊδάκια τα 13,5 ευρώ/κιλό. Παρά τις ανησυχίες για τις ζωονόσους, περίπου το 70% των καταναλωτών συνεχίζει να ζητά πρόβειο κρέας.
Αντίστοιχα, το αρνί παραμένει σε υψηλές τιμές, με την τιμή παραγωγού να είναι στα 8,5 ευρώ/κιλό, ενώ στα σούπερ μάρκετ και τα κρεοπωλεία φτάνει ακόμα και τα 17 ευρώ/κιλό. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι του κλάδου εκτιμούν ότι η τιμή του δεν θα αυξηθεί περαιτέρω, καθώς η κατανάλωση έχει μειωθεί σημαντικά.
Τέλος, το μοσχαρίσιο κρέας παρουσιάζει επίσης σημαντική αύξηση, με τις τιμές να είναι αυξημένες έως και 25% σε σχέση με πέρυσι. Αυτό οφείλεται στη μείωση του ζωικού κεφαλαίου, αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής συμφωνίας για την πράσινη μετάβαση. Στην Ελλάδα, που εισάγει το 80% του βόειου κρέατος, η τιμή της «μπάλας» έχει αυξηθεί από τα 12,5 ευρώ/κιλό πέρυσι στα 15,8 ευρώ/κιλό φέτος.