Εγκάθετοι και Παρακρατικοί συκοφαντούν την Ελλάδα στην Γενική Συνέλευση της EFA

Η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία-EFA έχει ως αποστολή να συνεχίσει να ενδυναμώνει τη φωνή της αυτοδιάθεσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με αυτόν τον στόχο, όλα τα μέλη της EFA συγκεντρώθηκαν στο Naoned (Βρετάνη) από τις 8 έως τις 10 Μαΐου για να συμμετάσχουν στην ετήσια Γενική Συνέλευση του κόμματος.

Αυτή η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο La Cité des Congrès στο Naoned, θα είναι η πρώτη φορά που τα κόμματα-μέλη της EFA θα συναντηθούν από τις περσινές ευρωεκλογές.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δύο ημέρες, όπου τα μέλη της EFA θα συζητήσουν και θα αντιπαρατεθούν κεκλεισμένων των θυρών, και μια δημόσια ημέρα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι της EFA θα ψηφίσουν για μια νέα Διεύθυνση του κόμματος , η οποία πρέπει να ανανεωθεί μετά από 3 χρόνια θητείας. Το νεοεκλεγέν Προεδρείο θα παρουσιαστεί δημόσια και ο Πρόεδρος θα εκφωνήσει ομιλία κατά τη διάρκεια της δημόσιας εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Μαρτίου από τις 11:30 π.μ. στον ίδιο χώρο.

Τα γλωσσικά δικαιώματα θα τεθούν στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης της EFA. Με το σύνθημα «Το να μιλάς σημαίνει να υπάρχεις», η EFA απαιτεί δράση για πραγματική γλωσσική ισότητα στην Ευρώπη.

Το EFA πρεσβεύοντας τις αρχές της αυτοδιάθεσης απαιτεί τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να έρθουν πιο κοντά στα εκατομμύρια πολιτών που μιλούν τις εκατοντάδες γλώσσες και διαλέκτους που επί του παρόντος δεν αναγνωρίζονται στην ΕΕ, υποστηρίζουν το δικαίωμα χρήσης πολύ περισσότερων γλωσσών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το δικαίωμα των πολιτών της ΕΕ να γράφουν στα θεσμικά όργανα της ΕΕ στη μητρική τους γλώσσα.

Απορίας άξιον παραμένει το γεγονός της παρουσίας των Εγκαθέτων και του Προέδρου (πλέον) της παρακρατικής ΤΕΞ στους χώρους της Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας (EFA) 2025, όπου και διατείνονται ότι “ασχολούνται μ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μειονότητες στην Ευρώπη και είχαν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης”.

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η στάση της EFA που αν κι ασχολείται με την γαλικιανή ή βρετονική γλώσσα αγνοεί στην Θράκη την ύπαρξη της Πομακικής γλώσσας .

Σε αυτό βεβαίως την ευθύνη φέρει και το τοπικό πολιτικό δυναμικό αλλά και η αδυναμία των συλλόγων των Πομάκων να θέσουν συνολικά τα ζητήματα σε διεθνή fora.

 

Γλωσσικός Εθνικισμός: Η ABTTF εργαλειοποιεί αμφιλεγόμενη ΜΚΟ στην Θράκη

 

Facebook
Twitter
Email