Ο Πρέσβης της Ινδονησίας Δρ. Bebeb A.K.N Djundjunan και οι συνεργάτες του πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα περιοδεία στην Ξάνθη και την Κομοτηνή. Την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, στην Ξάνθη, με τον Τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης κ. Νεζντέν Χεμσερή και με το Δήμαρχο της πόλης, Στράτο Κοντό ενώ την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, τον Τοποτηρητή Μουφτή ΚομοτηνήςΔρ.Τζιχάτ Χαλήλ, τον κ. Αντώνη Φραντζή του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ροδόπης και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ταπατζά.
Η Πρεσβεία της Ινδονησίας στην Αθήνα, υπό τον Πρέσβη της H.E. Δρ. Bebeb A.K.N. Djundjunan, πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία στη Θράκη, δίνοντας έμφαση σε στοχευμένες επισκέψεις στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, αναπτύσσοντας ταυτοχρόνως σχέσεις αλληλεπίδρασης με τοπικούς δρώντες του πολιτικού, οικονομικού και πολιτισμικού γίγνεσθαι.
Ο Πρέσβης της Ινδονησίας Δρ. Bebeb A.K.N Djundjunan και οι συνεργάτες του την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, στην Ξάνθη, συναντήθηκαν με τον Τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης κ. Νεζντέν Χεμσερή και με το Δήμαρχο της πόλης, Στράτο Κοντό ενώ την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, τον Τοποτηρητή Μουφτή ΚομοτηνήςΔρ.Τζιχάτ Χαλήλ, τον κ. Αντώνη Φραντζή του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ροδόπης και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μ. Ταπατζά.
Η Πρεσβεία της Ινδονησίας στην Ελλάδα , έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις κατατοπιστικές συζητήσεις με τους Τοποτηρητές Μουφτειών Ξάνθης και Κομοτηνής, με επίκεντρο τις κοινές πολιτιστικές αξίες μεταξύ Δυτικής Θράκης και Ινδονησίας και με στόχο την ενίσχυση της βαθύτερης κατανόησης και του συνεχιζόμενου διαλόγου.
Οι συναντήσεις με τους Δημάρχους Ξάνθης και Κομοτηνής ανέδειξαν ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη, βιώσιμη ανάπτυξη και μελλοντικές συνεργασίες, υπογραμμίζοντας την αφοσίωση της Ινδονησίας στη διερεύνηση αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας.
Οι επαφές με την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης και τον Αντιπεριφερειάρχη συμβάλλουν στο να εδραιωθούν περαιτέρω οι οικονομικοί και πολιτιστικοί δεσμοί, εξετάζοντας το πώς θα μπορούσαν να συνεργαστούν αποτελεσματικά η Ινδονησία και η Θράκη.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η επίσκεψη του Δρος Bebeb A.K.N. Djundjunan στην ΠΛΕΤΕΝΟΣ ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. Πρόκειται για έναν συνεταιρισμό γυναικών από τα Πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης: Κένταυρος, Γλαύκη, Πάχνη (περιοχή πομακοχωρίων)!!! Η επίσκεψη του Δροσ Bebeb A.K.N. Djundjunan ανέδειξε τα εμπνευσμένα επιτεύγματα ενός κοινωνικού συνεταιρισμού που ιδρύθηκε από γυναίκες από τα ορεινά χωριά της Θρακικής, δίνοντας έμφαση στις δυνατότητες δημιουργικών έργων που θα καθοδηγούνται από την κοινότητα στην ενδυνάμωση των γυναικών.
info
Η Ινδονησία είναι νησιωτικό κράτος της Νοτιοανατολικής Ασίας, που απαρτίζεται από 17.508 νησιά. Με πληθυσμό 281.603.800 κατοίκων σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση για το 2024, είναι η τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο και έχει το μεγαλύτερο πληθυσμό μουσουλμάνων. Πρωτεύουσα είναι η Τζακάρτα, παλαιότερα γνωστή ως Μπατάβια. Με 231 εκατομμύρια μουσουλμάνους (86,7%) το 2018, η Ινδονησία είναι η πιο πολυπληθής χώρα στον κόσμο με μουσουλμανική πλειοψηφία, με τους Σουνίτες να αποτελούν την πλειοψηφία (99%). Η Ινδονησία παρουσιάζει τρομακτικούς αριθμούς ανάπτυξης. Μετά από την Ινδία και την Κίνα, αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία από αυτές που ξεπερνούν σε ΑΕΠ το 1 τρις δολλαρία. Το 2022 οι ρυθμοί ανάπτυξης της Ινδονησίας ξεπέρασαν το 5,3% (υψηλότεροι ρυθμοί δεκαετίας) ενώ από το 1998 οι ρυθμοί ανάπτυξής της κατά μέσο όρο, είναι 5%. Ο πληθυσμός της πλησιάζει τα 280 εκατομμύρια και οι προσπάθειες για πλήρη εκδημοκρατισμό, δεν έχουν ακόμη ευοδώσει.
Ο Πρέσβης Δρ Bebeb AKN Djundjunan έχει πτυχίο διεθνούς δικαίου από το Πανεπιστήμιο της Padjadjaran Bandung και το Πανεπιστήμιο του Kent, UK. Υπηρετεί στο Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Ινδονησίας από το 1989. Ο κ. Djundjunan ανέλαβε πολλές θέσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών από το 2005 έως
2016, Από τον Ιανουάριο του 2017 είναι Διευθυντής Νομικών Θεμάτων και Εδαφικών Συνθηκώνστο Υπουργείο Εξωτερικών της Ινδονησίας. Η κύρια ευθύνη του είναι να ασχολείται με νομικά και σχετικά ζητήματα χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της Ινδονησίας με τις δέκα γειτονικές της χώρες. (μέλη ASEAN).
Να τονίσουμε ότι το 2024 σηματοδοτεί την επέτειο 75 ετών σύναψης διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ινδονησίας, στις οποίες εντάσσεται για ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας, καθώς και σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως ο τουρισμός και η γαλάζια οικονομία.