Αν βρεθείτε στην Μάκρη του Έβρου επισκεφθείτε το Ελαιοτριβείο ΚΥΚΛΩΠΑΣ, της οικογένειας Κελίδη που καλλιεργεί 12,000 ελαιόδεντρα και 2,000 βιολογικής καλλιέργειας της τοπικής ποικιλίας και παράγει το ομώνυμο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο .
Ο ΚΥΚΛΩΠΑΣ διαθέτει εκτός της γνωστής ποικιλίας ελαιολάδου , άλλα 14 προϊόντα και ως εταιρεία έχει λάβει 193 ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις, ενώ από το 2020 το ελαιόλαδο Μάκρης ΠΟΠ έχει κάνει γνωστό τον Έβρο στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.
Σήμερα ενημερωθήκαμε για ένα νέο προϊόν, Κυκλωπας Blends, που αποτελεί ένα μοναδικό blend της ντόπιας Μακρής με τη “βασίλισσα” των ελληνικών ποικιλιών, την Κορωνέικη.
Η διαφορετικότητα κάνει το blend μοναδικό Η μοναδικότητα του blend μας προκύπτει από τη διαφοροποίηση στη χημική σύσταση και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των δύο ποικιλιών.Ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων δημιουργεί ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (EVOO) που ξεχωρίζει για την αρμονία, την πολυπλοκότητα και την ισορροπία του.
΄
Όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία και εκτός από το προϊόν σημαντική είναι η συμβολή των Ανθρώπων πίσω από το προϊόν. Για την φετεινή παραγωγή πάντως, βλέπουμε τα χαμόγελα που έχουν ο εκ Κορώνης Γιάννης Καρβέλας, ένας καταξιωμένος γευσιγνώστης ελαιολάδου με μοναδική εμπειρία, ο οποίος στέκεται δίπλα στον γεωπόνο εκ Κομοτηνής τον Λάζαρο Κουρουκεχαγιά, επίσης καταρτισμένο ειδικό στην καλλιέργεια της ελιάς. Δίπλα τους, οι Αλέξανδρος Τοκάς και Βάλια Κελίδου, δύο από τους ιδιοκτήτες του Κύκλωπα, στέκονται ανάμεσα στις δεξαμενές παραγωγής, βλέποντας την προσπάθεια όλης της ομάδας να αποδίδει καρπούς.Σε μια δύσκολη χρονιά, με την καλλιέργεια 12.000 ελαιοδέντρων, η σωστή καθοδήγηση από εξειδικευμένους επαγγελματίες ήταν το κλειδί για την επιτυχία του ΚΥΚΛΩΠΑ.
Να επισημάνουμε ότι το Ελαιοτριβείο ΚΥΚΛΩΠΑΣ αναπτύσσει και μία άλλη διάσταση, αυτή του “ελαιοτουρισμού” δημιουργώντας ένα μοναδικό brand για το Ν. Έβρου και αποτελεί έναν προορισμό για επισκέπτες της περιοχής.