Πού κατοικούν οι Δυτικοί Τούρκοι κ. Μουσταφά Τράμπα;

 

Ο Ψευδομουφτής μιλάει για “Δυτικούς Τούρκους”
 
Ο παρακρατικός παραθρησκευτικός μικροπαράγοντας Μουσταφά Τράμπα μιλώντας σε συνεδρία του 1ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Τουρκικής Διασποράς, εισήγε έναν νέο όρο, αυτόν των “δυτικών τούρκων” υπονοώντας πλέον ότι η Θράκη (κι όχι μόνον η “δυτική”) είναι επαρχία της Τουρκίας.
Την ίδια στιγμή , στον ίδιο χώρο, η Αχμέτ Φουντά Σαδήκ μίλησε για τη νομική θέση και την πολιτική ταυτότητα της Ελλάδας και των δυτικοθρακιωτών ενώ παρευρέθη και σε εκδήλωση τηλεοπτικής προβολής της προπαγανδιστικής σοβινιστικής ταινίας , δήθεν βιογραφικής, για τον αείμνηστο εκλιπόντα Αχμέτ Σαδήκ.

Για τον Παρακρατικό Παραθρησκευτικό Ψευδομουφτή που διαβιοί με όλα τα προνόμια του Έλληνα Υπηκόου στην Θράκη Μουσταφά Τράμπα, για τον Necmettin Kahya επίσης Έλληνα Υπήκοο που εκπροσωπεί του Αλεβίτες από τα Πομακοχώρια της Ροδόπης ( σύλλογος SECEK) και για την Φουντά Σαδήκ (της γνωστής οικογένειας) η Θράκη είναι Τουρκική όπως και τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου.
Ο χάρτης δεν προέρχεται από κάποιο προπαγανδιστικό φυλλάδιο αλλά από την επίσημη παγκόσμια διάσκεψη της τουρκικής διασποράς με την συμμετοχή υψηλών προσκεκλημένων, κρατικών αξιωματούχων και βεβαίως υπό την αιγίδα της ΥΤΒ.
 

Σύμφωνα με την Φουντά Σαδήκ Αχμέτ «Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στην προσέγγιση της Ελλάδας απέναντι στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης είναι η άρνηση της εθνικής ταυτότητας. Η Ελλάδα ορίζει επίσημα τους Τούρκους που ζουν στη Δυτική Θράκη ως «μουσουλμανική μειονότητα» και δεν αποδέχεται την «τουρκική» ταυτότητα. Η κατάσταση αυτή ενισχύεται από πρακτικές όπως το κλείσιμο μειονοτικών συλλόγων και η αφαίρεση της λέξης «τουρκικά» από τα ονόματα των σχολείων. «Αν και η άρνηση της εθνικής ταυτότητας έχει καταδικαστεί πολλές φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), η Ελλάδα συνεχίζει να ακολουθεί αυτές τις πολιτικές».
«Οι πρακτικές της Ελλάδας στον τομέα της εκπαίδευσης θεωρούνται επίσης παραβίαση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Ο ανεπαρκής αριθμός σχολείων της Τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και ο περιορισμός της τουρκικής εκπαίδευσης στα υπάρχοντα σχολεία δυσκολεύουν τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης να διατηρήσουν την πολιτιστική τους ταυτότητα. «Τα παιδιά της τουρκικής μειονότητας δεν μπορούν να λάβουν επαρκή εκπαίδευση και στις δύο γλώσσες, κάτι που απειλεί το μέλλον της κοινωνίας».

 

Facebook
Twitter
Email