Στο Τόκυο της Ιαπωνίας, 9 στα 9, για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Μεγάλη διάκριση υψηλού κύρους για Έλληνα ελαιοπαραγωγό, με εννέα (9) κορυφαίες βραβεύσεις, σημειώθηκε στην Ιαπωνία, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον φημισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων της Ιαπωνίας, JAPAN Olive Oil Prize 2025.

Πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Τόκυο, από τις 9 έως τις 18 Ιουνίου 2025. Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός θεωρείται παγκοσμίως από τους πιο επαγγελματικούς διαγωνισμούς ελαιολάδων γιατί εφαρμόζει πολύ αυστηρά standards αξιολόγησης, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους  που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Κατατάσσεται σε υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων EVOOWR και η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον JAPAN Olive Oil Prize γίνεται από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (experts & panel tasters) διεθνούς κύρους, με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting).

Για το 2025 συμμετείχαν 578 ελαιόλαδα από 28 ελαιοπαραγωγικές χώρες όπως Ισπανία, Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Τυνησία, Η.Π.Α, Τουρκία, Ισραήλ και άλλες, με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με εννέα (9) βραβεύσεις και στα εννέα (9) δείγματα εξαιρετικών παρθένων και gourmet ελαιολάδων τους με τα οποία συμμετείχαν στο διεθνή διαγωνισμό του Τόκυο, σημειώνοντας το απόλυτο ποσοστό επιτυχίας του 100 %, και συγκεκριμένα :

Με 2 χρυσά και 7 ασημένια βραβεία αλλά και με βαθμολογίες που έφτασαν και το 95 %, κατατάσσονται στα καλύτερα ελαιόλαδα του διαγωνισμού της Ιαπωνίας (Best Olive Oils JOOP 2025).

Ειδικότερα, οι βραβεύσεις στα βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στο Τόκυο για το 2025 είναι:
TREASURE Blend evoo – Χρυσό Βραβείο
SYLLEKTIKON Gourmet evoo – Χρυσό Βραβείο
FYLLIKON First Harvest – Ασημένιο Βραβείο
AGOURELAIO Early Harvest evoo – Ασημένιο Βραβείο
PLUS HEALTH GREEN EVOO – Ασημένιο Βραβείο
PLUS HEALTH BLUE evoo – Ασημένιο Βραβείο
MAJESTIC Blend evoo – Ασημένιο Βραβείο
Flavored Gourmet ENIGMA – Ασημένιο Βραβείο
ENSTAGMA Saffron & Sage evoo – Ασημένιο βραβείο

Οι βραβεύσεις αυτές στο Τόκυο της Ιαπωνίας για το 2025, αποτελούν μία ακόμα μεγάλη διάκριση για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου από την Σπάρτη Λακωνίας γιατί, βάσει των αξιολογήσεων από τους εξειδικευμένους κριτές – γευσιγνώστες, τα καινοτομικά και περιορισμένης παραγωγής ελαιόλαδα αυτά ξεχώρισαν και αναγνωρίστηκαν για μια ακόμη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Ταυτόχρονα, οι εννέα μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις στον JAPAN Olive Oil Prize Competition 2025, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 1.159 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου , ένας αριθμός που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ που εξελίσσεται.

Παράλληλα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή όταν τα βιολογικά, Single Estate ελαιοπροϊόντα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς, όπως του Τόκυο, για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ παράλληλα να θεωρούνται από τα κορυφαία διεθνώς.

Facebook
Twitter
Email